De Voedseltuin in Rotterdam West wint Van Der Leeuwprijs 2022 op Stadmakerscongres

De Voedseltuin in de Gedempte Keilehaven wint tijdens het Stadmakerscongres, op vrijdag 4 november, de Van der Leeuwprijs! De Van Der Leeuwprijs wordt elk jaar uitgereikt aan initiatieven die een bijzondere meerwaarde hebben voor de publieke ruimte en ontwikkeling van Rotterdam. De Voedseltuin ontvangt de prijs, omdat de organisatie een grote positieve impact heeft op de wijk eromheen.

De Voedseltuin
De Voedseltuin is 65 vrijwilligers rijk en verbouwt 100 groentes. Hiermee zorgen ze ervoor dat er jaarlijks ongeveer honderd Rotterdamse gezinnen met een kleine beurs kunnen rekenen op gezonde voeding. Ook Rotterdammers die minder goed meekomen op de arbeidsmarkt, krijgen via de tuin een kans door via het leerwerkpark M4H aan de slag te gaan. De Voedseltuin speelt ook een rol in de bewustwording van en educatie over- groen. Met de geldprijs van 4000 euro hoopt de Van der Leeuwkring de Voedseltuin te versterken, beschermen en aan te moedigen.

Open oproep
Voor de 2022 editie van de prijs heeft AIR, het Architectuur Instituut Rotterdam, voor het eerst een open oproep gedaan aan Rotterdamse Stadmakers om zichzelf voor te dragen voor de Van der Leeuwprijs. Hoewel dit de 12e editie is van de uitreiking, is dit het eerst jaar waarbij individuen en organisaties worden aangemoedigd om zichzelf schijnwerper te zetten en zo ook een kans krijgen op de prijs, naast al langer gevestigde initiatieven en organisaties.