De Wannebiezz maken één groot feest van Ketels aan de Kade

De Wannebiezz leerden elkaar kennen op de Kermis. Jarenlang reisden ze rond en er ontstond niet alleen een vriendschap, maar ook een band. Ze treden natuurlijk het liefst op in Rotterdam, want ze houden ontzettend veel van de Maasstad.

De band bestaat uit: Arie van Ballegooije, Rocco di Cabrio en Gilles de la Tourniquette. De band ontstond op de kermis vertelt Rocco: “Als wij ‘s avond met de collega’s bij elkaar kropen, gingen we nog wat na borrelen. Arie pakte z’n gitaar erbij en Gilles z’n accordeon en dan gingen we liedjes zingen.” Door problemen met de Belastingdienst moesten ze stoppen met hun werk op de kermis. Ze besloten door te gaan als band en twaalf jaar later hebben ze nog steeds plezier in muziek maken. “Het muziek maken was een tweede passie. Het is ondertussen een eerste passie geworden.” legt Gilles uit. Arie mist bepaalde dingen van het kermisleven, maar optreden is wel een stuk makkelijker: “Als we nu op pad gaan met de hele klerezooi, geluid en alles, is dat toch een stuk minder dan iedere keer zo’n kraampje opzetten.

De Wannebiezz is één van de meest excentrieke bandjes die Rotterdam rijk is. Gilles vindt dat ze een Nederlandstalige feelgood band zijn: “We passen niet echt in een hokje. We zijn niet echt een feestband. Ookal is het waar we komen wel feest, maar een feestband is meer Après-ski. Wij brengen vooral een goed gevoel.” Dat goede gevoel weten ze zeker ook tijdens Ketels aan de Kade ook over te brengen op het publiek. Eén van de enthousiaste bezoekers kende de band niet: “Het was memorabel. Ik zal ze niet zo snel vergeten. Ik ben een nieuwe fan. Het was echt een leuk feestje.”