De weg van een snijbiet door ‘Roffabriek’

Werkers! Dat zijn wij Rotterdammers toch wel? Helaas zijn er ook stadsgenoten die graag zouden willen werken maar om wat voor reden dan ook ‘op afstand van de arbeidsmarkt staan’. Roffabriek, een platform met sociale ondernemers wil dat anders en riep het ‘keurmerk Eerlijk Werk’ in het leven.
Voor deze sociale ondernemers is geld verdienen niet het belangrijkste. Nee, geld is een middel om onze stad nog een stukje mooier te maken. Het moet groener, gezonder, duurzamer en eerlijker.

De Voedseltuin in het Merwe-Vierhavengebied is een van die deelnemers in het platform ‘Roffabriek’. Deze groene stadsakker produceert biologische groenten en fruit en geeft vrijwilligers de mogelijkheid lekker bezig te zijn in het groen. Volgens coördinator Meriam Beek kan dit “heel heilzaam zijn voor mensen die fysiek of mentaal ‘eraf liggen’”. Zo produceert deze tuin niet alleen verse groenten, maar geeft het mensen ook de mogelijkheid om te herstellen.

De snijbieten (een soort spinazie) die de tuin met liefde geteeld en geoogst heeft, zijn vandaag bestemd voor een ander initiatief dat het ‘keurmerk Eerlijk Werk’ draagt: Pluspunt (west). Hier wordt gekeken waar deelnemers aan het project goed in zijn en kunnen daarmee aan de slag.

Zo is er een houtwerkplaats, een fietsenwerkplaats een kunstenaars-atelier enz. Elke middag wordt er gekookt en samen gegeten. Vaak gebeurt dit met de groenten uit de Voedseltuin. Zo eten de mensen die niet langer aan de kant hoeven te staan een gezonde duurzame maaltijd uit een groen stukje Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter