Series van OPEN Rotterdam/
De Wijk Weet Raad

Videomaker Wim Wiegmann volgt in de nieuwe serie de De Wijk Weet Raad drie wijkraden in Delfshaven vanaf de verkiezingen in maart. Hij gaat langs de wijkraden van Mathenesse, Bospolder-Spangen-Tussendijken en Delfshaven-Schiemond. Hoe kunnen de kersverse wijkraadsleden het beste de belangen van hun wijkbewoners behartigen? En waar lopen ze tegenaan?

Marike Abrahamse en Erica van Engel

Hoe vergaat het de leden van de wijkraad na de verkiezingen? Vandaag volgen we Erica van de wijkraad Mathenesse. Erica maakt zich zorgen over de minimale inzendingen voor de bewonersinitiatieven. Binnen de wijkraad is Nico actief in de werkgroep ‘op de schop’. De werkgroep werkt samen met de wijkbewoners aan de rioleringsaanpak en de vergroening van de wijk. VVD-gemeenteraadslid Marike is aanwezig bij de inloopavond en enthousiast over de participatie, maar is er nog niet uit of de bewonersinitiatieven naar wel naar de wijkraad moeten.

Marlies van der Poel en Jan Hartman

In de eerste aflevering volgt Wim de nieuwe Rotterdamse wijkraadsleden Marlies van der Poel en Jan Hartman. Marlies is één van de nieuwe wijkraadsleden van de wijkraad Bospolder-Spangen-Tussendijken. Hoe was de periode voor haar na de verkiezingen? En hoe ervaarde zij de installatie in de wijkraad? Ook gaat Wim langs Jan Hartman, die in de wijkraad van Delfshaven-Schiemond zit. Hij wil vooral zijn wijk vertegenwoordigen op het gebied van huizen, wonen en groen. Hoe gaat dat allemaal? Wat zijn zijn successen sinds maart en wat kan er beter?

Marike Abrahamse en Erica van Engel…

Marlies van der Poel en Jan Hartman…