De Wonderboom is weer te vinden op Zuid: ‘Ons doel is om 1500 cadeaus in de boom te hangen’

De Wonderboom is weer terug in Feijenoord! De boom staat sinds woensdag 7 december aan de Brede Hilledijk 86 en is versierd met cadeautjes die zijn ingezameld in de Speelotheek. De cadeaus worden geschonken aan gezinnen, omdat het niet voor iedere Rotterdammer mogelijk is om in de decembermaand ook nog eens cadeaus te kopen.

De cadeautjes worden door Rotterdammers naar de Speelotheek gebracht. Vervolgens worden deze waterdichte pakketjes elke dag opgehangen in de boom. “Ons ultieme doel is om 1500 cadeaus in de boom te hangen, want iedereen verdient een cadeau in deze dure decembermaand”, zegt Sandra Pardoel van Stichting de Katro, een van de initiatiefnemers van de Wonderboom. Wijkbewoners kunnen de Wonderboom leeghalen, om vervolgens de cadeaus te schenken aan de kinderen. “Het idee ontstond tijdens de lockdown. Iedereen ging zijn huis leeghalen en er werd heel veel gedoneerd ineens. Mijn collega suggereerde dat we de cadeautjes in de kale boom kunnen hangen, die er toch al stond.”

De Wonderboom is een samenwerking met het Sint Laurensfonds en KNR projecten. Op maandag 19 december komt ook wethouder Enes Yiĝit (Armoedebestrijding, Schuldhulpverlening en Taal) helpen. “Er zijn nu in een dag 90 pakketjes uit de boom gehaald door gezinnen. Hoe voorbijgangers reageren is echt super”, vertelt Sandra.

Kinderrechten Award 2022
Stichting de Katrol won eerder dit jaar de Kinderrechten Award een geldbedrag van 10.000. euro, in de categorie ‘Rotterdamse organisatie’. “Een betere toekomst door leren leuker te maken. Dat doet De Katrol voor kinderen op Rotterdam-Zuid. De Katrol biedt op spelenderwijs leer- en gezinsondersteuning bij de kinderen thuis”, aldus de jury.

In december 2021 bracht OPEN Rotterdam een bezoek aan de Wonderboom, waar de cadeaus aan de takken groeiden dankzij de Rotterdammer.