Deelnemer Kids Run Mina (9) is niet de enige sportieveling in de familie

De negenjarige Mina Chokri staat aanstaande zaterdag op de Coolsingel voor de Kids Run. Ze loopt de 1 kilometer. Aan de kant staan ongetwijfeld de andere gezinsleden waarvoor sport minstens even belangrijk is.

Speciaal voor onze reportage organiseerde de trainer van Mina’s atletiekvereniging, in Rotterdam Blijdorp, nog even een zware coopertest. Een beetje gemeen is het wel, want dit houdt in dat Mina en haar groepsgenootjes 12 minuten lang, voluit rondjes moeten rennen over de baan. Gelukkig heeft Mina nog genoeg adem over om over haar lievelingshobby te vertellen, namelijk atletiek. Ze is ermee begonnen vanwege haar broer die al langer serieus bezig is met atletiek en ook best talentvol schijnt te zijn. ‘’Het leuke er van vind ik dat ik mijn agressie erin kwijt kan”, vertelt Mina.

Ook vader Najib en moeder Maddie zijn sportief. Najib voetbalt en is pas ook begonnen met hardlopen op dezelfde atletiekvereniging als zijn kinderen. Maddie heeft getennist en gebokst, maar kan dit vanwege een blessure momenteel niet meer doen.

Het belangrijkste wat Najib wil meegeven is dat je kinderen nooit moet dwingen om te sporten, maar dat als ze het leuk vinden je ze ook moet ondersteunen hierin. En dat doen beide ouders. Zo wordt er flink op het eten gelet en ook op afleiding, zoals mobieltjes, zodat er wel op tijd naar bed wordt gegaan.

Aanstaande zaterdag is Mina live te volgen tijdens de Kids Run op OPEN Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter