Deelnemers Kracht van Rotterdam 2017 stellen zich voor

De Kracht van Rotterdam organiseert elk jaar een fotowedstrijd waarbij professionele Rotterdamse fotografen (25-35 jaar) de stad fotograferen. Elke fotograaf levert van een stadsdeel 4 verschillende foto’s aan, deze zijn gemaakt op vooraf vastgestelde tijdstippen. De fotografen kiezen de wijk niet, deze krijgen zij tijdens de briefing in een gesloten en blanco envelop aangereikt.

Dit jaar is de zesde editie van deze wedstrijd, waarbij de winnende fotograaf €3500,- ontvangt. De winnaar van de Inhollandpublieksprijs ontvangt €2000,-. Iedereen kan zijn stem uitbrengen op zijn favoriete foto tot 17 november 2017.

Volg de fotografen tijdens hun verkenningen in de wijken bij OPEN Rotterdam. Als je goed kijkt, zie je hoe de mooiste foto’s van deze editie zijn gemaakt.

Dana Romina-Tietjen
Fotograaf Dana Romina-Tietjen verkent Delfshaven. Een favoriete wijk voor veel fotografen! Dana heeft er dan ook prachtige foto’s gemaakt en heel veel vrienden. De jury was zeer te spreken over haar hele serie, de foto van het voetbalveld zal je binnenkort groot in de stad zien.

 
Dennis Wisse
Fotograaf Dennis Wisse heeft het leven van het gezin in Overschie vastgelegd. Een bijzondere serie want niet iedereen laat een fotograaf binnen bij het ontbijt of tijdens een wedstrijd van Feyenoord. Je ziet dat Dennis zoekt naar zijn invalshoek, wat wil hij laten zien van deze wijk. En wat wil hij niet laten zien?

 
Stacii Samidin
Fotograaf Stacii Samidin wordt door Merijn gevolgd in Kralingen en Crooswijk. Ook hier zie je hoe belangrijk het is voor een fotograaf om je te verdiepen in de wijk en een relatie op te bouwen met de bewoners en de mensen die je later wilt fotograferen.

 
Luis Rios-Zertuche
Fotograaf Luis Rios-Zertuche kende Charlois eigenlijk nog niet en was verrast door het filmische karakter van dit deel van de stad. Deze fascinatie zie je dan ook duidelijk terug in zijn hele serie.

 
Raffaella Huizinga
De hele serie van Raffaella gaat over Aad en zijn tuinhuis in Prins Alexander. Raffaella Huizinga laat zien dat een goede fotograaf nooit misbruikt maakt van het vertrouwen dat je krijgt. Een prachtige intieme serie foto’s en een erg leuk portret van Aad en Raffaella.

 
Marwan Magroun
Marwan Magroun fotografeert verbinding, hij is gefascineerd door de verschillen in deze stad. Zijn rol is om deze verschillen te overbruggen. Marwan verkent Feijenoord en halen de verhalen van de straat op.

Folkert Koelewijn
Folkert Koelewijn houdt van de Nederlandse kneuterigheid en verdiept zich op geheel eigen wijze in zijn onderwerp. Zijn hele serie heeft hij gemaakt met de honden en hun baasjes van Hondensportvereniging de Oase.

Harmen Meinsma
Fotograaf Harmen Meinsma zet de paradijsvogels van de Camping in Hoek van Holland op een voetstuk. Met een uitgebreide crew van stylisten, visagisten maakt hij zijn beeld dat onmiskenbaar ook Rotterdam is. Een bijzondere kijk op de werkelijkheid in de Hoek!

Joel Nieminen
Joel Nieminen werkt al een tijd aan een serie over jeugdculturen. De jeugdcultuur in Hillegersberg en Schiebroek heeft wat hem betreft dan ook zeker overfeenkomsten met jeugdculturenin de rest van de wereld.

Sandra Zegarra-Patow
Sandra Zegarra-Patow ontdekte de freerunners in Hoogvliet. Een bijzondere groep jongeren met een grote onderlinge band in een deel van Rotterdam waar voor de jeugd weinig te doen is. Merijn van den Brand maakte een mooie video waarin je ziet hoe Sandra tot deze sprookjesachtige serie is gekomen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat