Definitief betaald parkeren in Pendrecht-Zuidwijk

In Pendrecht-Zuidwijk wordt betaald parkeren definitief ingevoerd. Dat heeft het huidige college de bewoners van de wijk laten weten middels een brief. Hoewel de beslissing overeen komt met de plannen uit het nieuwe coalitieakkoord, zijn veel bewoners niet blij met het nieuws.

Dat komt omdat het nieuwe college met dit besluit het draagvlakonderzoek van het vorige college compleet negeert. Dit terwijl uit de uitkomst van dit draagvlakonderzoek blijkt dat veel bewoners (volgens het onderzoek 75% van de bewoners), en ook ondernemers uit de wijk, tegen de invoering zijn. In Pendrecht stemde 34% van de bewoners terwijl in Zuidwijk 35% hun stem lieten horen.

Oneerlijk
“Het is zo oneerlijk”, aldus bewoonster Mireille. Ze was vanaf het begin nauw betrokken bij actie tegen de plannen, omdat het volgens haar kan zorgen voor “meer eenzaamheid, omdat mensen door betaald parkeren bijvoorbeeld minder op visite komen.”

Het probleem in deze situatie is dat het vorige college het draagvlakonderzoek wilde, terwijl het huidige college in het coalitieakkoord heeft afgestemd dat overal binnen de ring betaald parkeren ingevoerd zal worden. Die nieuwe plannen zorgen er nu dus voor dat het draagvlakonderzoek, dat het vorige college heeft ingesteld, niet meer meeweegt in de beslissing.

Geen invloed
Veel bewoners wijzen hierin ook naar de wijkraad, maar voorzitter Rick Timmer geeft aan dat de wijkraad hierin helaas niets kan betekenen: “Wij hebben geen invloed op de onderhandelingen in het coalitieakkoord. Wij wilden pas met een standpunt komen na de uitkomsten van het draagvlakonderzoek, maar dat is nu niet meer nodig.”