Delfshaven krijgt 13 meter hoge, drijvende kerstboom

De mensen in Delfshaven moeten vanmiddag niet vreemd opkijken als er een kerstboom van 13 meter voorbij komt. Met behulp van twee vrachtwagens en sleepboten komt de grote boom te staan op het water aan de Aelbrechtskolk. Tussen 13:00 en 15:00 uur wordt hij naar zijn plek vervoerd.

De drijvende kerstboom op pontons is onderdeel van Xmas Town, het kerstevenement dat op 20 en 21 december plaats vindt in Historisch Delfshaven. De 25 jaar oude boom is afgelopen vrijdag speciaal voor het evenement omgezaagd op de Veluwe, na ruim 12 jaar met veel aandacht te zijn bij gesnoeid.

Op maandagavond 19.30 uur, tijdens de traditionele kaarsjesavond bij de Pelgrimvaderskerk, zullen de duizenden lichtjes in de boom ontstoken worden. Tegelijkertijd gaat ook in andere delen van de buurt kerstverlichting aan.
Xmas Town is een kerstevenement met een kerstmarkt, muziek, theater, eten en drinken. Het evenement zal vooral plaats vinden aan de Aelbrechtskolk en op het Piet Heynsplein.

Beluister hieronder het gesprek terug met Rachid Benhammou, van Extra organisatiebureau, uit de ochtendshow van Jan Middelkoop.