Delfshaven maar dan 400 jaar geleden met Time Transit | FESTIVAL TV

Heb jij altijd al willen tijdreizen? Dat kan! Dit jaar zouden we tijdens Time Transit 1620 stilstaan bij de reis die de pelgrimvaders maakten van Delfshaven naar Amerika vier eeuwen geleden. Helaas kunnen door corona veel onderdelen niet doorgaan. Daarom wordt het festival maandag 31 augustus om 14.00 uur en 20.00 uur nog een keer uitgezonden op OPEN Rotterdam FESTIVAL TV waarbij we terugblikken naar het Delfshaven van 400 jaar geleden.

Time Transit-app
Een van de onderdelen van Time Transit is een 5D-app waarmee je kunt wandelen in het Delfshaven van 400 jaar geleden. Op verschillende plekken in Historisch Delfshaven kun je je telefoon omhoog houden en zien hoe die exacte locatie er 4 eeuwen geleden uit zag.

Str~mingen
Ook de documentaire Str~mingen die niet afgelast werd door de coronamaatregelen, tonen wij tijdens de FESTIVAL TV uitzending. De documentaire volgt de route van de pelgrimvaders van Leiden, waar zij 12 jaar woonden, naar Delfshaven, van waaruit zij vertrokken naar Amerika. In het laatste onderdeel van de docu ‘Doorstroom’ bespreken ondernemer en Delfshavenaar Wesley Dos Santos en ondernemer en stadsgids Eveline van Wanrooij de toekomst, diversiteit en trots op de wijk en over hun dromen en hoop.

Str~mingen is een samenwerking van Delfshaven400, Leiden400 en Stichting Verborgen Stad en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zuid-Holland en de Gemeente Rotterdam.

Op de website van Delfshaven400 kun je de programmering van het festival helemaal herontdekken.

OPEN Rotterdam FESTIVAL TV en via livestream
Maandag 31 augustus van 14.00 tot 15.00 uur en van 20.00 tot 21.00 uur.

FESTIVAL TV
OPEN Rotterdam, Rotterdam Festivals en de festivalorganisaties slaan de handen ineen en brengen samen de festivalagenda tot leven door speciale uitzendingen op OPEN Rotterdam FESTIVAL TV. Op de geplande festivaldagen zijn er speciale FESTIVAL TV-blokken (tussen 14 tot 16 uur en tussen 20 tot 22 uur) op OPEN Rotterdam TV (Ziggo 36, KPN 1349) en livestream (www.openrotterdam.nl/live)

Check de website voor de programmering.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat