Delftsevaart decor van een sprookjesparadijs

De Delftsevaart wordt binnenkort omgetoverd in sprookjesparadijs. Op dinsdag 23 december is de plek het decor van duizenden drijvende lichtjes in het water. Het evenement vindt plaats op het Grote Kerkplein bij de Sint-Laurenskerk in het centrum.

Tijdens de bewondering van lichtjes wordt er een sprookje gezongen door een prinses (Ai Ming Oei) op het water, begeleid door free runners en een klassiek moderne danser. De voorstelling wordt drie keer uitgevoerd, om 18:00, 19:00 en 20:00 uur, onder leiding van Noes Fiolet. Het verhaal is gebaseerd op het genre modern en urban.

Sinds het begin van de afsluitende feestmaand siert het lichtjesfestival de hele binnenstad. Er zijn nog veel meer aankomende activiteiten te beleven, zoals ‘Sparkling Senses Feel’, ‘Hear’ en ‘Tell’. Feel staat in het teken van een vuurwerkshow bij de Albert Heijn op de Lijnbaan en Hear prikkelt de oren met zeven koren op verschillende plekken in het centrum.

Het volledige programmaboekje is te vinden op www.rotterdam.nl/sparklingsenses en voor meer informatie over de extra koopavonden: www.cityrotterdam.nl