Demonstratie tegen racisme bij Erasmusbrug stopt eerder door drukte

De organisatie van de demonstratie tegen politiegeweld en racisme bij de Erasmusbrug is afgeblazen. Vanwege de grote opkomst was het amper mogelijk om te voldoen aan de coronaregels. Vooral anderhalvemeter afstand houden werd lastig. 

 

De demonstratie, georganiseerd door onder meer Verbalism, SAY THEIR NAMES NL, Resist Their Reignbow, Concrete Blossom en KOZP zou van 17.00 tot 18.30 uur gehouden worden. Al na drie kwartier werd er gewaarschuwd afstand te houden. Maar dat lukte niet goed meer. Een half uur voor het einde besloot de organisatie, mede op last van de gemeente, te stoppen. 

De driehoek heeft besloten de #demonstratie bij de #Erasmusbrug te beëindigen omdat het te druk is. De driehoek doet een beroep op iedereen om naar huis te gaan en bedankt iedereen voor hun komst. #coronavirus #samentegencorona

— Rotterdam (@rotterdam) June 3, 2020

Uit voorzorg liet burgemeester Ahmed Aboutaleb de demonstratie al verplaatsen van het Schouwburgplein naar de Erasmusbrug. Het idee was dat het daar makkelijker zou zijn om voldoende afstand te bewaren. 

Leuzen
Na het afblazen van de demonstratie keren volgens aanwezigen de meeste deelnemers richting huis. “Mensen roepen daarbij veel Black lives matter en No Justice, No Peace“, laat Willemijn Sneep de redactie weten. “Het wordt nu een soort wandelende demonstratie over de Schiedamse weg, met nog steeds een super sterke sfeer.”

 
WhatsApp Image 2020-06-03 at 17.42.20
 

Ook James Polak ziet dat demonstranten gemoedelijk de omgeving rond de Erasmusbrug verlaten. “Al konk er wel wat boe-geroep. Oh, en ik heb nog steeds kippenvel.”

WhatsApp Image 2020-06-03 at 17.42.21

BLM demonstratie

Wij waren live bij de demonstratie. Kijk hier de beelden terug.