Dennis Ebeli wil de wereld veroveren met Rotterdamse sokken

Sokken zijn toch gewoon sokken zou je denken. Nou er is een Rotterdams sokkenmerk dat het tot kunst heeft verheven. Palmbomen, ankertjes, ruitjes, streepjes, stippen, groen, geel of blauw. Bij Alfredo Gonzales is echt alles mogelijk.

Nadat Ebeli eerst een lunchroom opende aan de Mariniersweg en al jaren het Koninginnen/Koningsdag-festival ‘Oranjebitter’ organiseert. Heeft hij in het ontwerpen van sokken zijn nieuwe uitdaging gevonden. “De inspiratie voor het opzetten van het sokkenmerk kwam tijdens een reisje naar Mexico. “Daar kreeg ik de mythe over Alfredo Gonzales te horen. Vanuit Mexico reisde hij naar de V.S. en is daar groot geworden met een sokken-imperium.”

Op dit moment heeft het Rotterdamse sokkenmerk, gevestigd in een magazijn aan de Nieuwe Mathenesse, nog geen voet aan de grond in Mexico en de Verenigde Staten. Al hoopt Dennis Ebeli het wel ooit zover te schoppen.

Ook hoopt Ebeli het Centraal Station te gaan veroveren met zijn sokkenautomaat. Normaal kennen we ze vooral van de gevulde koeken, frisdrank en allerlei snoepgoed, maar bij Alfredo Gonzales hebben ze hem gevuld met allerlei verschillende soorten sokken.