Derde editie RTM Pitch: Rotterdamse filmmakers krijgen de kans hun idee te realiseren

RTM Pitch is een wedstrijd georganiseerd door het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Tijdens deze derde editie kun je met jouw idee voor een korte film niet alleen 20.000 euro winnen, je krijgt ook begeleiding bij het maken van je film en een première op IFFR 2023.

RTM Pitch is onderdeel van het RTM-programma van het IFFR dat tijdens het festival in LantarenVenster Rotterdamse makers in de schijnwerpers zet. Als je als Rotterdamse maker je idee instuurt, wordt dat beoordeelt door een Rotterdamse film-expert en programmeurs van IFFR’s korte filmprogramma. De winnaar krijgt een groot geldbedrag en wordt door experts ondersteund in het maken van de film.

Feyenoord
Het is de derde keer dat het IFFR de RTM Pitch organiseert. De eerste keer is de Pitch gewonnen door Katarina Jazbec met haar film ‘You Can’t Automate Me‘. Een film die het harde en gevaarlijke werk van sjorders in de haven laat zien: havenwerkers die handmatig containers vastmaken op de immense containerschepen.

Dit jaar is Lavinia Xausa’s film ‘So Loud the Sky Can Hear Us‘ in première gegaan. Deze film is een portret van een groep Feyenoord-supporters en geeft een inkijkje in “de verborgen wereld van geloof, liefde, mededogen en kwetsbaarheid.” Heb jij nou ook een goed idee voor een korte film met een typisch Rotterdamse insteek, ga dan naar de site van het IFFR en vul het aanmeldingsformulier in.