Rotterdammer Jaison Sanches (30) komt om bij schietpartij op vol terras Tiendplein

Bezoekers van restaurant Ryad aan het Tiendplein in Rotterdam West zijn op zaterdag 29 oktober  getuige  van een schietpartij. Rond half elf ’s avonds is de 30-jarige Rotterdammer Jaison Sanches, tijdens zijn bezoek aan het terras, door een nog onbekende dader doodgeschoten. Jaison overleed in zijn eigen vertrouwde wijk, onderweg naar het ziekenhuis. Rotterdammers leggen nu bloemen neer op de plek waar Jaison is doodgeschoten.

De schietpartij
Het is een warme zaterdagavond waardoor veel Rotterdammers genieten een van de laatste mogelijkheden een terrasje te pakken. Het terras van Ilya zit vol en ook het restaurant Ryad wordt goed bezocht. Jaison grijpt zelf ook de kans om nog even met vrienden voor Ryad te chillen. Tot een onbekende man, gekleed in het zwart met een capuchon op, zes tot zeven schoten op hem afvuurt van dichtbij. De horecabezoekers duiken onder de tafels. De dader staat pal onder de politiecamera en vlucht de Zijdewindstraat in. De spoedoperatie op straat met daaropvolgend de spoedrit naar het ziekenhuis hebben Jaison niet kunnen redden. De dader is nog steeds voortvluchtig.

Jaison Sanches
De woorden die steeds terug komen als er over Jaison wordt gesproken zijn; vriendelijk, betrokken, een voorbeeld. De jonge Rotterdammer, van Kaapverdische afkomst, was een vechter met een groot hart. Vechter vanwege zijn werk als kickbokstrainer bij boksschool Crosskade en Dwins Boxingclub en het grote hart vanwege zijn betrokken en liefdevolle karakter. Dit kwam ook tot uiting tijdens zijn werk in de zorg. Jaison groeide op in een omgeving waar criminaliteit dichtbij is, hij deed zijn best om op het goede pad te blijven. Het was niet makkelijk voor hem om te bereiken wat hij op dertigjarige leeftijd bereikte. Daarom is hij een inspiratie en voorbeeld voor zijn omgeving. Hij maakte impact en was erg geliefd. Zo zegt een vriendin: ‘Soms hard van buiten, maar vaak erg zacht van binnen’. Veel familie en vrienden van Jaison wonen in de nabije omgeving van Tiendplein, zoals zijn oma. Zij speelde een belangrijke rol in zijn leven. Zo groeide Jaison zijn hele jeugd op bij zijn oma thuis, aan het plein.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door WIJ ZIJN CABO’S (@wijzijncabos)

Bloemen
De boeketten stapelen zich op naast het raam van Ilya en bij Ryad. Ryad besloot de deuren even gesloten te houden uit respect voor het slachtoffer en zijn familie en vrienden. Verschillende Rotterdammers komen naar het restaurant om hen steun te betuigen, afscheid te nemen en samen te rouwen over het verlies van Jaison.