Deze drie Rotterdamse vrienden brengen na 20 jaar samen zingen een debuutalbum uit

Mike van Doorn, Janet Groenbast en Kelly Fernald kennen elkaar sinds ze tieners waren. Toen ze met elkaar opgroeiden, ontstond hun grote passie: muziek maken. Twintig jaar nadat zij bij elkaar zijn gekomen, is er dan nu een album.

Een echte covershoot is een mooie vintage kelder van een Italiaans restaurant in Rotterdam-Kralingen hoort er dan natuurlijk ook bij. “Ik voelde mij even popster voor een dag”, vertelt Kelly. Het debuutalbum, We are The 004 (uitgesproken net zoals 007 bij de Britse spion), is sinds begin deze maand uit. “Het is allemaal heel gek. Het is voor ons maar een hobby. Ik noem het wel een uit de hand gelopen hobby”, lacht ze.

Drietal

De oorsprong van The 004 ligt in Nieuw-Terbregge, waar het drietal vroeger heeft gewoond en is opgegroeid. “Ik wilde altijd al een bandje, maar wist niet met wie”, vertelt Mike. “Toen hoorde ik mijn buurmeisje aan de overkant, dat was Janet, zingen terwijl ze onder de douche stond en ze haar raam open had.” Toen hij hoorde dat schoolgenootje Kelly ook graag zong, was de popband snel gevormd.

004 terwijl ze met z’n drieën zijn? Tegenwoordig klopt dat, maar door de jaren heen is ‘de vierde’ veel gerouleerd. “Het klikte altijd wel met die andere vrouwen, maar zij gingen toch anders met de groep om. Wij hadden een andere passie ervoor, ook omdat wij elkaar zo goed en zo lang al kende”, zegt Janet. “Het zegt ook wel iets dat wij het na twintig jaar nog steeds doen.”

Spice Girl

Het trio kan in Rotterdam gewoon nog over straat, maar vooral in het buitenland worden hun nummers beluisterd. Zelfs ex- Spice Girl Melanie C weet van hun bestaan af. Ze konden haar een aantal jaar geleden ontmoeten en gaven toen hun eerste EP aan haar. Bij die ontmoeting hebben ze ook nog samen gezongen.

Het is een van hun meest memorabele momenten van de afgelopen jaren, net als een optreden bij de Rotterdam Pride in 2016. Het zelf schrijven en uitbrengen van muziek en soms optreden vindt het drietal leuk om te doen, maar het hobby aspect en daarmee hun vriendschap blijft daarin het belangrijkste. Mike: “Ik voel me gelukkig als we dit ieder jaar weer samen kunnen doen.”