Deze helden van Stadsbeheer Rotterdam zorgen voor een vuurwerkresten-vrije stad

Zoals elk jaar gaan de schoonmaakploegen van Stadsbeheer de stad in om de stad vuurwerkresten-vrij en Oud&Nieuw-vuilvrij te maken. Medewerkers kunnen zich aanmelden om te werken op 1 januari. Als dank, organiseert Stadsbeheer een gezamenlijk ontbijt voor deze ploegen.

“Ik ben positief verrast. Wat we nu meemaken is geen vuurwerk, maar uitgaansvuil”, zegt Rob Kooij, die al 35 jaar lang op 1 januari vroeg zijn bed uitstapt om Rotterdam schoon te vegen. “Ik ben in de afgelopen jaren doorgegroeid tot teamleider. Wij gaan vandaag dan ook op pad met een team van vier of vijf man”, voegt Rob toe.

Volgens Rob en zijn collega’s is het vuil op straat veel minder dan voorgaande jaren. “Rotterdam heeft zich goed aan het vuurwerkverbod gehouden”, vertelt Rob met een glimlach. Of hij blij is met de weinige afval op straat? “Werk is hetzelfde. Het maakt niet uit of het meer of minder afval is, we doen elke dag met plezier de stad schoonhouden.”

Wat deze helden gaan doen als hun werkdag erop zit? “Ik ga met mijn familie gourmetten, dat is bij ons een traditie ieder jaar op 1 januari”, zegt Rob. Zijn collega zal ook met zijn familie tijd doorbrengen.