Deze kidsproof activiteiten kan je doen tijdens het eerste échte zomerweekend in Rotterdam

Het eerste officiële zomerweekend staat voor de deur en dus voor veel Rotterdammers dé aanleiding om er in eigen stad op uit te gaan. OPEN Rotterdam zet de leukste kidsproof uitjes van dit weekend op een rijtje.

De Speelfabriek:
De toekomst van de Speelfabriek is onzeker: het pand waarin de uitvindspeeltuin is gevestigd, de Bankwerkerstraat op Zuid, moet plaatsmaken voor nieuwbouw en dus moet ondernemer Maarten Horstink op zoek naar een nieuwe locatie. Om de verhuizing naar en de opstart van de nieuwe locatie te realiseren is hij niet alleen een inzamelingsactie gestart, maar kunnen bezoekers zaterdag ook (financieel) helpen door mee te doen aan een knikkerrace op een zestig meter lange knikkerbaan.

010Moves:
Sportbedrijf Rotterdam organiseert zaterdag vanaf 12.00 uur een middag vol street sports. Het voorplein van Ahoy staat in het teken van hiphop, breakdance, skaten, freerunnen en een Panna Knock Out-toernooi met niemand minder dan pannakoning Nasser el Jackson. Dus kom gezellig een panna incasseren bij Ahoy.

Het Natuurhistorisch Museum:
Kinderen en ouders voor wie een museumbezoek niet vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld vanwege autisme of niet-aangeboren hersenletsel, kunnen zondag een bezoek brengen aan het Natuurhistorisch Museum. Samen met Stichting Onbeperkt Genieten organiseert het museum een prikkelarme ochtendopenstelling. Er wordt hierbij rekening gehouden met het licht, geluid en de bezoekersaantallen. 

Streetwise Cup:
De finale van de Streetwise Cup, wordt zondag tussen 10.00 en 16.00 uur gespeeld op Sportplaza Zuiderpark. Naar eigen zeggen het ‘grootste en spannendste’ straatvoetbaltoernooi van Nederland, georganiseerd door de Cruyff Foundation en Krajicek Foundation. Het is een landelijk toernooi, waarvan de finale dus in Rotterdam wordt gespeeld. Naast het voetballen is er ook ruimte om te boksen, (rolstoel)tennissen, padellen, gamen, (rolstoel)basketballen, freerunnen, skaten en dansen.