Deze opleiding schoolt mensen met psychische klachten om tot hulpverleners

Howie the Harp is een opleiding om ervaringsdeskundige op het gebied van hulpverlening te worden. Hierbij maakt het herstelproces van de deelnemers deel uit van het totale leerproces. Vanuit de eigen ervaring en theoretische kennis werkt de opleiding toe naar de professionele praktijk van een ervaringsdeskundige.
‘Ik heb ADD en leefde met een angst voor de dag. Dan hing ik soms in de ochtend kotsend boven het toilet en pas daarna begon mijn dag. Daarbij begon ik afhankelijk te worden van een blowtje op de avond, om mijn hoofd rustig te krijgen en te kunnen slapen’, begint Edwin Vijfvinkel. Hij ging de hulpverlening in, versleet van psychologen tot psychiaters, maar is daar kritisch op. ‘Ze vinken gewoon een lijstje af en geven dan medicatie. Dat werkte voor mij niet. Uiteindelijk kwam ik bij Howie the Harp uit’, vertelt hij.

Daar begon hij met een eerste kennismakingsgesprek en een open inloopdag. ‘Het voelde meteen goed’, kijkt hij er nu op terug. ‘Inmiddels heb ik ook mijn opleiding hier afgerond en werk ik voor Basisberaad, een plek waar mensen binnen kunnen lopen voor hulp. Dat kan met van alles zijn ook psychische of verslavingsklachten’, besluit Edwin.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter