Deze organisaties bezorgen Rotterdammers zonder budget een zalig kerstfeest

Softwarebedrijf iBilly organiseert samen met Café Pursers aan de Keizerstraat een kerstdiner voor Rotterdamse gezinnen die hier geen budget voor hebben. Families die begeleid worden door de Van Veldhuizen Stichting krijgen woensdag 21 december een bijzondere kerst voorgeschoteld en natuurlijk mogen de kerstcadeaus ook niet ontbreken! De initiatiefnemers zoeken voor de presentjes donateurs.

De Van Veldhuizen Stichting ondersteunt Rotterdamse gezinnen die bijvoorbeeld kampen met financiële problemen door ze op verschillende vlakken ondersteuning te bieden. De stichting heeft gezinnen voorgedragen die wel een leuk kerstuitje kunnen gebruiken. Roëlla Verhoeven werkt bij ‘Van Kansarm naar Kansrijk’, een project van de Van Veldhuizen Stichting. “Wij vinden dat iedereen fijne feestdagen verdiend”, vertelt Roëlla.

Naast het kerstdiner horen daar volgens de organisaties ook kerstcadeaus bij en dus zijn ze druk bezig met het inzamelen van mooie cadeaus. Rotterdammers die een presentje willen doneren kunnen die voor 20 december bezorgen bij het cafe. “Wij vinden het nog gezelliger als je zelf langskomt om het cadeautje onder de boom te leggen. Onze dank is groot, een kerstcadeau betekent een hoop voor de mensen die deelnemen aan ons kerstdiner!’ aldus IBilly in een bericht op Facebook. De initiatiefnemers geven als voorbeeld voedingsmiddelen, kleding en boeken.

Wie komen er in aanmerking?
“Deze dag is gericht op de gezinnen die bij onze stichting aangemeld zijn. Zij komen hier via scholen, huisartsen, wijkteams, of ze melden zichzelf aan” vertelt gezinsondersteuner Shari Emelina. “We hebben bij het uitnodigen bewust gekeken naar de situatie van de gezinnen. Rotterdammers met een kleine sociale kring of met bijna niets te besteden.. Eigenlijk als de kans groot is dat ze anders kerst alleen of helemaal niet zouden vieren. We hopen zo dat iedereen een onbezorgde dag kan hebben. De focus ligt vaak bij de kinderen, ook door de ouders, waardoor zij zichzelf vaak voorbij lopen. Dit jaar willen we voor iedereen een fijn kerstfeest.”