Deze Rotterdamse artiesten bestormen van de zomer de grote festivals

Rotterdamse band Elephant

Band Elephant/Foto van Peter van Esch

Ben jij al klaar voor een zomer vol festivals? Muzikanten uit onze stad zijn al volop in voorbereiding voor hun optreden tijdens dit festivalseizoen. Het kan deze zomer dus zomaar gebeuren dat jij jouw favoriete Rotterdamse artiest spot op een van de grote festivals in binnen- of buitenland. Benieuwd welke artiesten de festival line-ups een Rotterdams tintje geven? Wij hebben een overzicht gemaakt.

Tramhaus
De populariteit van punkband Tramhaus groeit! Pas kregen zij nog muzikale erkenning in Amerika, doordat invloedrijke radiostation KEXP uit Seattle het nummer ‘Make it Happen’ uitriep tot song of the day. En ook deze zomer gaat Tramhaus de grens over. De band staat in augustus namelijk op het podium van Sziget in Hongarije. Wil je ze dichter bij huis bewonderen? Check de band dan op Zwarte Cross en Down The Rabbit Hole.

Kevin & the Animals
Vorig jaar stond rapper Kevin nog op het podium van Rotterdam Ahoy. Dit jaar kan je hem en zijn band The Animals op een van de grootste festivals in ons land vinden: Pinkpop in het Limburgse Landgraaf.

Froukje
Froukje was student aan Codarts toen ze tijdens de coronacrisis doorbrak. Vorig jaar stond ze op Lowlands en dit jaar struint ze ook de festivalpodia af. Geniet op Down The Rabbit Hole en het Belgische Pukkelpop van haar optredens.

ADF Family
Ronnie Flex en zijn halfbroertje ADF Samski maken er op Lowlands samen een feestje met hun ADF Family. De mannen staan solo ook nog op een aantal festivals. Zo kan je Ronnie Flex bewonderen op Mysteryland en ADF Samski op Pinkpop.

Elephant
De muziek van indie band Elephant is perfect voor de zonnige zomerdagen. Niet gek dus dat de band dit jaar op verschillende festivals speelt. Spot ze onder andere op Zwarte Cross, Down The Rabbit Hole en Dauwpop.

Naaz
Rotterdams Koerdische schrijfster en zangeres Naaz staat op twee grote Nederlandse festivals: Down the Rabbit Hole en Into the Great Wide Open.

Roufaida
De dochter van burgemeester Aboutaleb timmert al jaren aan de weg als indie pop-artiest en producer. Je kunt haar deze zomer live zien op het podium van Down The Rabbit Hole.

David Vunk
Als dj/producer David Vunk op het podium draait, wordt het geheid een feestje. Deze zomer zet hij Lowlands op z’n kop.

Club Haug
Lachen op Lowlands met Club Haug! De comedyclub neemt stand-up comedians zoals Tim Hartog en Finn Visser mee naar het festival in Biddinghuizen

Missen wij nog een artiest in ons overzicht? Tip ons dan via [email protected]