Levenskrachtig en open staan voor een ander | #Veerkracht010 #10

Hoe blijf je levenskrachtig en open staan voor een ander? | Veerkracht010 #10

#Veerkracht010​ gaat mee op pad tijdens de dagelijkse wandeling van de buurvrouwen (dit jaar 50 jaar) én beste vriendinnen Jannie en Rijnie. Goed voor een portie humor, Rotterdamse spitsvondigheid en een fleurig humeur, kunnen ze verhalen over de soms moeilijke tijden van vroeger.

De man van Jannie werd 80 jaar geleden geboren in het jaar van het bombardement. Als havenarbeider heeft hij later zijn sporen verdiend in de opbouw van de stad. Toch kwam het soms aan op veerkracht. Als ergestaakt werd, dan kwam het aan op elkaar helpen en buurtkracht. Maar ook in deze Coronatijd komt een veerkrachtige mentaliteit goed van pas. Wat maakt hun vriendschap zo bijzonder?

Veerkracht010
Wat is anno 2020 nu die typische Rotterdamse veerkracht? In tien portretten vertellen we het verhaal van Rotterdam. Gewone Rotterdammers zoals Sayen, Hans, Pup, Marjet, Fahd, Sharif, Heleen, Ziya en Miranda delen hun eigen verhaal over veerkracht. Over tegenslag en weer doorgaan. Met een gouden tip voor ons allemaal hoe wij veerkrachtig kunnen blijven. Voor nu en voor later.