Deze week in 010: Kralingse curves, Rotterdamse haute couture en meer

Zonder het te weten gebruikt de gemeente Rotterdam een bedreigde houtsoort voor de ongeveer drieduizend stadsbankjes die verspreid staan door de stad. Het gaat om hout van de cumaru, een boom die honderden jaren oud kan worden, dat blijkt uit onderzoek van Vers Beton, de Groene Amsterdammer en OPEN Rotterdam.

Een maatje meer is ook mooi! Dat bewijst Roxana Kroon uit Kralingen. Zij doet dit jaar mee aan de Miss Curve Verkiezingen Nederland 2022. Met haar deelname wil Roxana een rolmodel zijn voor andere vrouwen.

Na twee jaar afwezigheid door corona is afgelopen week door heel Rotterdam weer de avondvierdaagse gelopen. Om de scholieren extra feestelijk te verwelkomen, had de organisatie van Avondvierdaagse Delfshaven dit jaar wat bijzonders in petto: de wandeling ging door depot Boijmans van Beuningen.

De 26-jarige Rosalie Key vertrekt volgende maand met haar nieuwe damescollectie naar Hollywood. The Lumiere Runway Fashion Show in Los Angeles ziet potentie in de jonge Rotterdamse modeontwerper en laat haar tien ontwerpen tonen tijdens het grote fashionevent.