Deze week in 010nu: dansend door de stad, het ambacht van neonverlichting maken en cachupa zoals het hoort

Eind juni deed OPEN Rotterdam onderzoek naar opdringerige briefjes van dealfinders. Ongevraagd drukwerk is namelijk verboden. Wethouder Arno Bonte geeft hen door middel van een brief een laatste waarschuwing.

Een bekende supermarktketen publiceerde onlangs hun eigen variatie op het bekende Kaapverdiaanse gerecht Cachupa. Onder de naam “Cachupa Rice” stond het in hun tijdschrift. Niet iedereen is blij met de manier waarop het volgens deze versie moet worden klaargemaakt. Dat geldt ook voor de Rotterdamse Kaapverdiaanse Leila Ramos.

De bekende led-verlichting in de vorm van een theepot bij het filiaal van de IJssalon op de West-Kruiskade is vervangen door neonverlichting. Het maken van neonverlichting is een ambacht dat steeds minder voorkomt in Nederland, gelukkig hebben wij in Rotterdam de gebroeders De Graaff die dit al jarenlang doen en zij laten zien hoe dit gemaakt wordt.

Zijn we het dansen verleerd sinds corona? Echt niet! Elke week trekt er een menigte dansers met koptelefoon door de binnenstad en dat trekt bekijks. Aanstekelijk dansend dankzij silent disco komen en de dansers komen ook nog eens langs de leukste plekjes van Rotterdam.