Deze week in 010nu….

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen hier terug.

 
 
 
 

 
 
Afgelopen week hield stichting Kruimeltje samen met MKDV Citykids een benefietdiner om geld op te halen voor een nieuw Familiehuis. Het nieuwe familiehuis voor chronisch zieke kinderen komt in de voormalige Familiekerk, die 8 jaar leegstond, aan de Bergsingel in Rotterdam-Noord. Anno 2018 zal het huis open gaan. 

Paulien de Booy stond tot anderhalfjaar geleden aan het hoofd van de Rotterdamse mode-academie en vond dat er een platform moest komen voor jonge Nederlandse en Rotterdamse designers. Daarmee was Platform 104 geboren, een winkel in Hillegersberg waar 90% van de aanwezige producten van Rotterdamse makelij is.

Rotterdam is een stad met een grote Kaapverdische gemeenschap en daarin is organisatie Floras das Ilhas als dansgroep zeer actief. Naast dansen proberen ze de gemeenschap een steuntje in de rug te geven op diverse manieren. Om het driejarig jubileum te vieren, werd het het Klooster in Rotterdam-Noord omgetoverd tot Kaapverdië aan de Rotte.

Wát was het een feest; Feyenoord Kampioen. Ook de ouderen van verzorgingshuis De Meerweide in IJsselmonde staan bekend als échte Feyenoordsupporters. Vandaar dat er maandag een groot scherm werd opgehangen, zodat de bewoners onder het genot van een lunch konden genieten van de huldiging.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat