Deze week in 010nu

Dit is het weekoverzicht van 010nu met daarin de beste 010nu-verhalen van de afgelopen week.

Tussen de havens en industrie op Heijplaat staat al meer dan 100 jaar een bakker, die de laatste 40 jaar gerund wordt door Ruud en zijn vrouw Henny. Ruud werkt voornamelijk in de nacht en bakt de broodjes, Henny doet overdag de administratie. Zo runt het getrouwde stel al jaren de zaak op Heijplaat.

Het Poortgebouw heeft een rijke historie. Niet alleen omdat het gebouw als een van de weinige Rotterdamse gebouwen het bombardement heeft overleefd, maar ook doordat al veertig jaar een woongroep het pand bewoont. Wim Wiegman is zelf een oud-bewoner van het Poortgebouw en maakt momenteel een documentaire over het gebouw.

Sinds juni zit er in de Rosenveldtstraat in Delfshaven een weggeefwinkel. Wijkbewoners kunnen er, indien nodig, dagelijks terecht voor gratis brood en maandelijks een uitgebreid voedselpakket. En sinds kort staat er ook een wasmachine voor mensen die thuis hun was niet kunnen doen.

Onze ‘huisdichter’ José van Zutphen (73) is weer terug met een nieuwe rap. Dit keer rapt de ‘rapgranny’ over zwerfafval, dat volgens haar ook door corona nog zichtbaarder is in de stad. Met haar rap wil ze mensen stimuleren om geen afval op straat te gooien.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat