Deze week in 010nu

Dit is het weekoverzicht van 010nu met daarin de beste 010nu-verhalen van de afgelopen week.

Rotterdam staat vaak hoog in lijstjes op het gebied van ‘toiletvriendelijkheid’. Je kunt in de stad dus relatief makkelijk een wc vinden. Maar hoeveel zeggen die lijstjes nu de horeca dicht is?

Zeker in tijden van corona blijkt de praktijk anders te liggen. Zo doen martklui de behoefte in hun eigen bus. In winkelcentrum Keizerswaard hebben ondernemers zelfs last van zogenoemde plastoeristen.

Mirjam was tien jaar arts en bijna volleerd neurochirurg als ze besluit het helemaal anders te doen! Ze is ongelukkig in haar werk en daarmee ongelukkig in haar leven. Ze dacht na over wat haar wel gelukkig maakte en dat was bakken.

Eneco gaat in opdracht van Rijkswaterstaat een windpark aan leggen bij Maasvlakte 2. Zo kan het rijk de verduurzamingsdoelen behalen zoals die zijn afgesproken in het klimaatakkoord. Maar dat lijkt wel ten koste te gaan van de surfers.

Thijs de Kruif studeerde om gymdocent te worden, maar door corona gaan veel van zijn lessen niet door. Dus besloot hij iets heel anders te doen en nu tovert hij zilveren lepeltjes om tot sieraden. Thijs maakt vooral ringen van de lepels. Zijn ambacht blijft door posts op Instagram niet ongezien.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat