Deze week in 010nu

Dit is het weekoverzicht van 010nu met daarin de beste 010nu-verhalen van de afgelopen week.

Om te kunnen overleven tijdens de coronacrisis, gooien sommige Rotterdamse ondernemers het roer om. Zo ook Isabel, eigenaresse van een cafe aan de Beijerlandselaan, en Fahim, eigenaar van een tassen-, en kofferzaak op de Hoogstraat. Om toch nog iets van inkomsten binnen te krijgen, verbreden ze op geheel eigen wijze hun afzetmarkt.

Een eigen ‘stuurgroep’ om met burgemeester en wethouders te overleggen, investeringen in honderden gebouwen in de stad, financiële ondersteuning in ruil voor plaatsen in het bestuur én voorkeursbehandeling bij de aankoop van panden: de filantropische familie Van der Vorm krijgt via haar stichtingen De Verre Bergen en Droom en Daad steeds meer invloed op de ontwikkeling van Rotterdam. Dat blijkt uit onderzoek van Vers Beton en OPEN Rotterdam. De familie heeft tot nu toe ongeveer 150 miljoen euro geïnvesteerd in Rotterdam. Met het onderzoek wordt een portret geschetst van deze familie en rijst de vraag: hoe vrijblijvend zijn deze investeringen voor de stad?

Het valt meteen op als je Centraal uitloopt: de Pauluskerk. Dit bijzondere gebouw is meer dan alleen een kerk, het wordt namelijk ook gebruikt als daklozenopvang. Ranfar Kouwijzer is de nieuwe predikant en hij neemt ons mee tijdens zijn eerste werkdag. We nemen een kijkje bij de huisartsenpraktijk en de kledingwinkel.

‘Voor iedereen een plant’ is het nieuwe project van Stichting Pluspunt. Met dit project wil Pluspunt iedereen die zelf geen planten kan kopen, blij maken met een doos vol groen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat