Deze week in 010NU: Allerzielen, Rotterdamse archeologieschatten, TEDX in Rotterdam en Feyenoord heeft nieuw lied

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.
Maandag was het Allerzielen, een dag waarop katholieken hun doden herdenken. In kerken worden kaarsjes opgestoken, en ook op katholieke begraafsplaats Laurentius in Crooswijk herdenken mensen hun dierbaren.

TEDx is wereldwijd beroemd om de inspirerende ‘talks’. De optredens over allerlei verschillende onderwerpen gaan via het internet de hele wereld over. Tijd voor een versie die belangrijk kan zijn voor Rotterdam, dacht founder Allison van Dams. Wij waren bij de opbouw van het evenement.

De Markthal is tegenwoordig de toeristische trekpleister van Rotterdam. Maar wat weinig mensen weten is dat er bij het bouwen van de hal veel interessante archeologische vondsten zijn gedaan. Een deel hiervan wordt in de Markthal tentoongesteld. Maar een nog groter deel ligt opgeslagen in het depot. Amateur-archeoloog Walter Langendoen mag bij hoge uitzondering met ons mee en hij kijkt zijn ogen uit.

In opdracht van supportersvereniging Feyenoord is er speciaal voor twee wedstrijden tegen Ajax het nieuw supporters lied gemaakt. ‘Ken je dat niet horen dan’ Historicus Paul Groenendijk kent zo goed als ALLE Feyenoordnummers en schreef er zelfs een boek over. Vertelt mij is, wat maakt nou een stadionhit?