Deze week in 010nu: bijzondere Molukse herdenking, nieuwe kans voor zwembad Schuttersveld, OPEN Vraag: Feyenoord kampioen?, dreigende sluiting van kolencentrales

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen hier terug.

Woensdag 21 maart 1951 is voor de Molukkers een dag om nooit meer te vergeten. Op die dag zetten de eerste Molukse militairen uit het KNIL, Koninklijk Nederlands Indisch Leger, voet aan wal in Nederland. Het streven is om volgend jaar op deze memorabele dag een monument te onthullen dat de Molukse geschiedenis herdenkt.

Ondernemer Fatos Ayhan, heeft een plan om het in 2015 gesloten zwembad Schuttersveld nieuw leven in te blazen, maar dan niet als zwembad. Haar geliefde plek in Crooswijk moet in de toekomst een indoor speelparadijs worden.

Feyenoord staat er op dit moment goed voor. Met nog 7 wedstrijden te gaan beginnen Feyenoordsupporters nu stiekem echt te geloven in het kampioenschap. Daarom vroegen wij op de Crooswijkseweg; wat staat het kampioenschap nog in de weg?

Politiek Den Haag debatteert over een eventuele sluiting van de kolencentrales in Nederland. Twee van deze vijf centrales staan in de Rotterdamse havens op Europoort. Marien Wijnhorst is kraanmachinist bij Ertsoverslagbedrijf Europoort C.V. Een van de bedrijven die indirect door een eventuele sluiting zal worden getroffen.