Deze week in 010NU: Bloemist bestaat 50 jaar, Verhuizing Montfort-college, Schaatsen voor het goede doel en Lichtjestour door de haven

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad, 010nu was erbij. Bekijk de verhalen nu terug.

Al 50 jaar heeft André Nagelhout zijn bloemenzaak in Overschie. En er is een hoop veranderd door de jaren heen. Het aantal inwoners daalt, huurprijzen worden hoger en online shoppen wordt steeds populairder. Als voorzitter van de winkeliersvereniging zet de rasondernemer zich in om de leegstand in overschie aan te pakken.

Het Montfort-college naast het Ikaziaziekenhuis in Rotterdam-Zuid gaat verhuizen. Sinds de jaren ’50 gaf de school lessen in het historische pand dat was erg verouderd was, daarom besloot de school te verkassen naar de overkant van de straat.

De winter is in volle gang, het is dus weer tijd om je schaatsen uit de kast te trekken. Studenten van de opleiding Ad Officemanagement op Hogeschool Rotterdam organiseren een schaatsevenement om geld op te halen voor het goede doel. Met een gezellige DJ, een hapje, een drankje en natuurlijk een schaatsbaan was het feest compleet.

Voor de haven- en winter liefhebbers hebben ze bij FutureLand iets leuks, namelijk een vaartocht in de vroege avond die je langs de sprankelende lichtjes van de nieuwe terminals en schepen aan de Maasvlakte 2 voert. Een mooie manier om kennis te maken met het nieuwste stukje high tech in onze omgeving.