Deze week in 010NU: Buurtvaders in de Bloemhof, kinderen hacken erop los, Rotterdamse best geklede man en de Afrikaanderwijk in met de stadsambassadeur

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.
Auto’s die fout geparkeerd staan zijn een doorn in het oog voor hulpdiensten. Brandweer, politie, Buurt Bestuurt en buurtvaders vroegen maandagavond in de wijk Bloemhof aandacht voor het belang van correct parkeren. 

Het is herfstvakantie, een uitgelezen kans voor kinderen om het er even lekker van te nemen. Beentjes gestrekt, een leuke dagje uit, genoeg voor Kids om zich mee te vermaken. Bij Digital Playground pakken ze het net iets anders aan. Namelijk met glitchen, coding en de ongekende favoriet Minecraft hacken zij de herfst.

Zoals elk jaar gebruikelijk is, heeft Esquire ook dit jaar weer zes mannen genomineerd voor de strijd om de best geklede man van Nederland. Dit jaar zitten er maar liefst drie Rotterdammers bij, een van hen is Raoul de Jong, schrijver en columnist, wiens boek ‘De Grootsheid van het al’ ook genomineerd is voor het Beste Rotterdamse boek van 2015.

13 jaar gelden verruilde Margreet Rolink de chique buurt Hillegersberg voor de volkse Afrikaanderwijk. Een keuze waar ze geen moment spijt van heeft gehad. Nu is ze stadsambassadeur in haar Afrikaanderwijk.

Dit was het weekoverzicht van 010nu van deze week.