Deze week in 010nu: De afvalrace van Giovanni, Noodopvang vluchtelingen, Ruilhandel in Zevenkamp en Gif op de kop van Zuid

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.

Giovanni Nassy uit Rotterdam-West gaat afvallen. Hij moest veelvuldig naar het ziekenhuis vanwege zijn overgewicht. Nu is hij daar klaar mee. Hij wil een voorbeeld zijn voor de wijk en begint zijn race met de avondvierdaagse van Thuis op Straat.

Deze week fungeerde de sporthal van de Erasmus Universiteit als noodopvang voor 250 vluchtelingen. Vele vrijwilligers hebben zich ingezet om de opvang zo prettig mogelijk te laten verlopen. Onder andere studenten van de Erasmus universiteit en medewerkers van het Leger des Heils.

In Zevenkamp vond deze week het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen festival plaats. Een lokaal evenement waar bewoners, maatschappelijke instellingen, lokale overheid en bedrijfsleven elkaar ontmoeten. Grote en kleine bedrijven die zich maatschappelijk willen inzetten krijgen op het festival een beeld van de mogelijkheden.

Gefascineerd door gif! Wie is dat nou niet op z’n tijd? Erg middeleeuws, maar wel een prima middeltje om een vijand mee uit de weg te ruimen. Op de Wilhelminapier kun je wat inspiratie op doen. In LP2 is namelijk nu een tentoonstelling over allerlei soorten gif in de natuur.

Dit was het weekoverzicht van 010nu van deze week.