Deze week in 010NU: De beste olliebollen, het adopteren van kerstbomen, een nieuwe Rotterdams stadslied en pop-up diner Nouran’s Kitchen

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad, 010nu was erbij. Bekijk de verhalen nu terug.
De pepernoten hebben we net achter de kiezen en dat betekent dat de oliebollen weer voor de deur staan. De eerstejaars van de Horeca Vakschool Rotterdam streden om de titel beste oliebollenbakker. De Rotterdamse godfather van de oliebol, Richard Visser, verkoos de bollen van Quincy als beste.

Het is weer tijd om de Rotterdamse huiskamers te versieren met mooie kerstbomen. Bij Uit Je Eigen Stad kan je nu kerstbomen adopteren tot de eerste week van januari. Daarna gaan ze weer de grond in tot de volgende kerstperiode.

Het kerstfeest is een van de feestelijke gelegenheden waarbij we ons op het gebied van interieur flink mogen uitleven. Kerstversiering is als mode; ieder jaar heeft zijn eigen trends. 

Studenten Mert en Zaker van Hogeschool Rotterdam kregen vanuit hun studie commerciele economie, de opdracht een eigen junior onderneming te beginnen. Samen met vier andere studenten begonnen ze het Libanese cateringsbedrijf Nouran’s Kitchen. Samen organiseren ze hun allereerste pop up diner in Hoogvliet. Wij zochten de heren op in het ouderlijk huis van Mert om een handje te helpen bij de voorbereidingen.