Deze week in 010nu: De stad uit op de fiets, locomotieven bij het stoomdepot, de crib van Caza en de weg van aardappel tot friet

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.
Het gemiddelde schooluitje vindt vaak plaats met de bus, maar als het aan organisatie ‘’De stad uit’’ ligt, gaat dat vanaf nu in Rotterdam veranderen. Kinderen blijken namelijk veel te weinig te fietsen en hebben soms zelfs niet eens een fiets. Lekker De stad uit op je fiets dus! Oja en daarna lekker zelf gemaakte appelsap drinken!


Dit weekend zijn de stoomdagen in Rotterdam. Wist jij dat we een echt stoomlocotievendepot hebben, vlak naast het Kralingse Bos? Het depot loopt als een goed geoliede machine en dat komt met name door de grote groep vrijwilligers, waaronder Peter, die met hart en ziel zorgen voor het behoud van deze klassieke treinen met dat O.. zo.. klassieke geluid..

De Popunie organiseert ook dit jaar weer de Sena Grote Prijs van Rotterdam. Een wedstrijd waarin jonge Rotterdamse popmuzikanten hun carrière een boost kunnen geven. Wij gaan langs bij Caza, de winnaar van vorig jaar in de categorie Urban en vragen wat de prijs heeft betekend voor zijn carrière. 

Een patatje mayo, curry of pinda met uitjes. Een zak friet gaat er in onze Maasstad meestal wel in. Maar waar komen de erepols (aardappels) eigenlijk vandaan?! Bij de Firma Heezen aan de Olypiaweg op Zuid. 

Dit was het weekoverzicht van 010nu van deze week.