Deze week in 010NU: Directeur IFFR hijst vlag, Kleding wassen tijdens het tanken, Bijzonder afstudeerproject en Rotterdamse hip-hop leeft

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.

De nieuwe directeur van het filmfestival Rotterdam, Bero Beyer werkt dag en nacht aan de voorbereidingen van het IFFR dat woensdag van start gaat. Wij volgen hem een dag en gaan mee naar het hijsen van de vlag op de Vlaggenparade op de Boompjes.

Woensdag wasdag! Dat is tenminste wat men zegt..Als je een wasmachine in huis hebt doe je het daar. Anders moet je naar de wasserette en op Zuid hebben ze daar wel een heel bijzonder exemplaar van.

Ze zouden het wel van hun zelf ontworpen daken willen schreeuwen. Laura en Ellen uit Delfshaven, studeren af aan de TU Delft en gaan daarna meteen naar Kenia om daar hun, wel hele bijzondere, afstudeer project tot uitvoering te brengen.

Hip hop is anno 2016 nog altijd hot! Deze week trapte het HipHopHuis Rotterdam het jaar af met de presentatie van een nieuwe expositie. ‘The World is Yours’ geeft een kijk in de Rotterdamse hiphopcultuur.