Deze week in 010nu: Een bevlogen vrouw met passie voor fotografie, Industriegebouw in een nieuw jasje, Seinpost Slinge biedt maaltijden en een luisterend oor en Studenten dansen op de Erasmus Universiteit.

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.

Foto’s zijn een unieke combinatie van kunst en chemie en het is aan Katrin Pietsch om ze te redden en te behouden voor het nageslacht. Ze is fotorestaurator in het Nederlands Fotomuseum en licht voor ons een tipje van de sluier op over de complexiteit van haar beroep.

Tjeerd Hendriks en Joost Prins hebben het Industriegebouw in een nieuw jasje gestoken. Het gebouw is lichter en ruimtelijker geworden. De ondernemers die hun intrek hebben ingenomen zijn een mix van advocaten tot app ontwikkelaars. In het industriegebouw zitten winkels en er komt horeca waardoor het een dorpje wordt binnen Rotterdam begint te worden.

Iedere dinsdagavond kun je voor € 3,50 een gezonde maaltijd krijgen in de Open Hofkerk. Bij Seinpost Slinge staan vrijwilligers dagelijks klaar om elkaar en buurtgenoten te ontmoeten en te helpen. 

Dit jaar heeft de Erasmus Universiteit de eer om gastheer te zijn van het NTDS. Wij volgen Gerard Kuiper en Èmese Heijkoop tijdens hun strijd voor de voor de winst.