Deze week in 010nu: een greep uit onze beste reportages van 2018

We sluiten dit jaar af met een greep uit onze beste reportages van 2018. Bekijk de verhalen hieronder terug. 

Misschien heb je hem wel eens gezien. De man in het gele hesje op z’n scootmobiel. Werkende als vrijwilliger bij de handhaving regelt hij van alles in onze stad. Zie jij hem wel eens?

 
De stichting My Breath My Music helpt kinderen met een lichamelijke beperking om muziek te maken. Dit doen ze aan de hand van aangepaste muziekinstrumenten, speciaal ontworpen door oprichter Ruud van der Wel. Hij is ademhalingstherapeut in het Rijndam Revalidatiecentrum en gebruikt deze instrumenten bij zijn ademhalingstherapieën voor de kinderen.

 
Sinan Karaca en Richard Lopes Mendes zijn onderdeel van Clan de Banlieue. Een kledingmerk als eerbetoon aan de stad, waar ze vandaan komen en waar ze nu staan. En een ongelofelijk hit zijn.

 
Als 18-jarig meisje begon danseres Bonnie bij het Scapino Ballet en viert nu haar 25 jarig jubileum. Ze vindt het zo’n dynamisch dansgezelschap dat ze nooit de behoefte heeft gehad om ergens anders te dansen. We spraken de dans ster bij haar repetitie voor de succesvolle voorstelling Ting! die in reprise gaat.

 
Alpaca’s zijn ontzettend populair! Maar wat maakt deze beestjes nou zo leuk? Wij vroegen het alpaca verzorgster Lotte Lelieveldt van Het Plaswijckpark.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter