DEZE WEEK IN 010NU: Feestvierende Surinamers, een kinderkledingbank, het grafisch lyceum heeft een nieuw jasje en liefhebbers van oldtimers vrezen mileuzone

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. 010nu was erbij. Bekijk de verhalen nu terug.

Suriname werd veertig jaar geleden onafhankelijk van Nederland. Om die heugelijke dag te vieren werd zondag in Ahoy de ‘Brasa Dey’ gehouden. 

In een bijgebouw van basisschool ‘Het Open Venster’ aan de Catullusweg is een kinder-kledingbank opgericht. Mensen kunnen kinderkleding die ze niet meer gebruiken hier afleveren of in een van de kliko’s gooien die op een aantal basisscholen verspreid zijn.

Studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam beginnen het nieuwe schooljaar in een compleet nieuwe setting. Twee jaar lang stond het hoofdgebouw aan de Heer Bokelweg in Rotterdam in de steigers. Na een grootscheepse renovatie, is het schoolgebouw nu klaar.

Rotterdam krijgt vanaf begin januari een milieuzone, en dat is een groot probleem voor Herman Hamer van de Hamer garage aan de Walenburgerweg. Hij is namelijk niet alleen gepassioneerd van Britse oldtimers, hij verdient er ook zijn brood mee, en zodoende zit Herman met zijn handen in het haar…