Deze week in 010nu: Feyenoord kampioen, fietsenmakers met opslagproblemen, Rozenburgers in actie en meer!

Het kan je niet ontgaan zijn. Feyenoord is kampioen! Zowel rondom de wedstrijd als de huldiging is OPEN er bij. Zo zitten we onder andere midden in de sfeer in de stad, kijken fans op leeftijd ook fanatiek naar de wedstrijd en kan superfan Pepijn, ondanks zijn spierziekte, gewoon bij de huldiging zijn. Kijk hier naar de compilatie.

Rotterdamse weesfietsen
Rotterdamse fietsenmakers hebben geregeld problemen met de opslag van gerepareerde fietsen. Klanten halen namelijk niet direct hun fiets op, waardoor fietsen voor een lange tijd bij de fietsenmaker blijven staan. Wij gaan langs bij Rijwielservice Imaan en vragen de mensen op de Nieuwe Binnenweg hoe zij denken over deze zogenoemde weesfietsen.

Rozenburgers de klos door kapotte autoveer
De autoveer, ofwel de veerpont die auto’s vervoert van Rozenburg naar Maassluis, is al sinds oktober 2022 kapot. Tot grote woede bij de Rozenburgers. Sindsdien zijn de bewoners genoodzaakt om een flink stuk om te rijden om in Maassluis te komen. Dit brengt veel ongemakken met zich mee, zoals meer brandstofkosten en vooral meer tijd. De maat is vol en Rozenburg komt in actie.

Kapper Sjoerd helpt minima met gratis knipbeurt
Sjoerd de Vries opent een gratis kapsalon voor mensen die het nodig hebben en voor wie een knipbeurt niet vanzelfsprekend is. Dit doet Sjoerd bij woonlocatie De Skala van Humanitas. Collega Auke benadrukt het belang van een knipbeurt: “Iemands eerste indruk kan veranderen door iemands haar te knippen. Het kan het verschil maken tussen wel of niet aangesproken worden.”