Deze week in 010nu: fietsers toegezongen, trots op kroeshaar, herfstblaadjes en meer

Rotterdammers zien de afgelopen tijd grote hopen bladeren liggen op straat. Voorheen werden die afgevoerd en verbrand, maar dit jaar probeert de gemeente er ‘bokashi’ van te maken. Een van oorsprong Japanse methode om het bodemleven een booster te geven.

Een maatschappelijke partij die een gemeentepand wil kopen, moet over een flinke dosis doorzettingsvermogen beschikken. Dat blijkt uit onderzoek van Vers Beton en OPEN Rotterdam. De gemeente maakt het niet makkelijk voor stichtingen, verenigingen en wijkinitiatieven. Onduidelijke regels en stijgende vastgoedprijzen vormen daarbij extra struikelblokken.

Oud-vlogger van OPEN Rotterdam Nelly dos Reis werkte samen met Soraya Pol aan de documentaire Liever Kroes?! Onlangs ging de film in première filmhuis Lanteren Venster. De docu, die wordt uitgezonden bij de VPRO, gaat over de transitie naar haar eigen, natuurlijke haar.

Dat zie je ook niet vaak! Het zijn deze week bijzondere taferelen in het tunneltje bij Centraal Station. Een gospelkoor zingt hier fietsers toe en dan met name de fietsers die zonder lampje fietsen. Met de actie wil de gemeente het gebruik van een lampje promoten. “Shine your light!”