Deze week in 010nu: Het geheim van de Dudok appeltaart, 9000 ouderen krijgen bezoek, talenten in schermen en Plan C gaat weer open

Deze week waren er weer veel bijzondere verhalen in de stad. Bekijk de reportages uit 010nu terug.
Dudok vierde feest! Het grandcafé bestond deze week 25 jaar en dat werd natuurlijk gevierd met appeltaart. Hoe komt het eigenlijk dat deze lekkernij zo populair is? Wij proberen het recept te ontfutselen in de Dudok bakkerij.

Eenzaamheid onder ouderen in Prins Alexander is een groot probleem. Om daar iets aan te doen start welzijnsorganisatie Buurtwerk met het inventariseren van de behoeften en wensen van deze groep. De 9000 senioren in Prins Alexander krijgen daarom een bezoekje.

Het is een van de oudste sporten die er is: schermen. Een sport die in Nederland relatief klein is. Maar in Rotterdam probeert Chakib Zair met zijn schermacademie de sport op de kaart te zetten. We gingen langs bij het Melanchtoncollege om eens te kijken hoe zo’n avondje op de schermacademie eruit ziet…

Op 8 april is de publieksopening van het vernieuwde Plan C aan de Oude Haven. De eens zo populaire uitgaangsgelenheid onder de kubuswoningen wordt nieuw leven ingeblazen. Voordat Rotterdammers weer naar bandjes kunnen gaan kijken wordt er nog flink verbouwd.