Deze week in 010nu: hulp voor de kwetsbaren in Rotterdam en een kerstdiner in augustus

Meer dan 25 jaar is Sven van der Vorm vrijwilliger op historisch stoomschip de Volharding 1, één van Nederlands laatste op kolen gestookte stoomsleepboten. Het unieke schip vaart niet vaak en dus is het extra bijzonder dat Sven op de Rotterdamse wateren zijn passie met bezoekers kan delen.

Jeanette Plukkel is sociaal psychiatrisch verpleegkundige in Rotterdam. De afgelopen weken maakte ze zich hard als onderdeel van het mobiele prikteam in de stad voor bijvoorbeeld daklozen en prostituees. Binnen het team Vangnet & Advies is ze dagelijks bezig de levens van de kwetsbaren in onze stad te verbeteren.

In deze laatste week van de zomervakantie konden Rotterdamse kinderen weer naar Jeugdvakantieland. Het speelfestijn in Ahoy is meer dan zestig jaar een begrip voor gezinnen uit onze stad. Oma’s en opa’s die er ooit zelf speelden, gaan er nu naartoe met hun kleinkinderen.

Terwijl anderen nog genieten van het zomerse avondzonnetje, hangen bij een restaurant onder de Hofbogen de ballen al in de kerstboom. Om eventuele nieuwe maatregelen voor te zijn, viert restaurant JACK namelijk alvast kerstfeest in augustus.