Deze week in 010nu: Iftar in Hillevliet, documentaire 20 jaar Hiphop en sportschool verdwijnt onverwacht

Ook dit weekend kijken we weer terug naar wat de afgelopen week allemaal voorbij is gekomen in 010nu. Veel Rotterdammers kijken al de hele week uit naar de marathon die op zondag 10 april van start gaat, maar er gebeurde natuurlijk veel meer deze week.

In Hillevliet was burgemeester Aboutaleb aanwezig bij een grote Iftar. Een Iftar is de maaltijd aan het einde van de dag waarop Moslims het vasten van de Ramadan verbreken. In het huis van de wijk kwamen tientallen Rotterdammers bij elkaar om met elkaar te genieten van allerlei gerechten.

20 Jaar Hiphop in Rotterdam
Documentairemaker Demis Rolador geeft met zijn nieuwe documentaire ‘De staat van hiphop in Rotterdam 2000 – 2020’ een beeld van de veranderingen en ontwikkeling van hiphopcultuur in Rotterdam. Alle elementen komen voorbij: van breakdance feestjes en concerten in het oude Nighttown tot graffiti op oude NS-Sprinter treinen.

010gym verdwijnt uit het niets
Sportschool 010gym aan de Goudsesingel in het centrum lijkt met de noorderzon vertrokken. De sportschool is helemaal leeggehaald. Leden Renske en Jody vertellen dat er de afgelopen tijd ook nog eens te veel geld afgeschreven, en het blijkt dat zij niet de enige leden zijn waarbij dit is gebeurd. “Op meerdere dagen is er een afschrijving gedaan, ook onder verschillende namen. We hopen dat anderen hier ook letten, want nu kan je het nog terug laten storten door je bank.” Inmiddels zijn ook alle websites en social media-accounts van de sportschool offline en is het nog steeds de vraag wat er precies is gebeurd. Wij blijven het in ieder geval in de gaten houden.