Deze week in 010nu: jongeren trekken naar Kerk Noorderlicht, streetwear collectief maakt impact en inzameling voor Marokko

Nu de laatste écht warme zonnestralen uit de stad trekken en de dagen langzaamaan korter worden, zorgt Kerk Noorderlicht voor velen in de stad elk weekend voor verlichting en groei. En dat is bijzonder, want in een tijd waarin veel kerken worstelen met leegloop, weet Noorderlicht jonge harten te veroveren met een boodschap die aansluit bij de uitdagingen van vandaag.

Streetwear collectief The O is het levende bewijs van de creatieve diversiteit in de stad. Zes, jonge, Rotterdamse ontwerpers, allemaal met hun eigen stijl, bundelen hun krachten in collectief The O, oftewel The Office. Naast het ontwerpen en verkopen van hun kleding hoopt The O ook een maatschappelijke impact te kunnen maken in de stad.

Na de zware aardbeving in Marokko zijn ook in Rotterdam meerdere inzamelingsacties gestart om hulpmiddelen in te zamelen en te versturen naar het rampgebied. Zo ook in de de studieruimte van Abdel-Kwan in Rotterdam-Zuid waar tassen vol medicijnen, tenten, kleding en meer worden geordend en klaargemaakt worden voor transport.

Het nieuwe beeld ‘Moments Contained’ op het plein voor het Centraal Station zorgde de afgelopen tijd voor veel commotie onder Rotterdammers. En het beeld krijgt niet alleen positief commentaar. Naar aanleiding van de vele negatieve commentaren besloot Nicky Do Rosario een project te starten genaamd #IKBENKUNST. Een project waarin ze honderd Rotterdamse vrouwen fotografeert met een boodschap.