Deze week in 010nu: Krijtactie, Maquette van het Kasteel, Fietsvissen, Overlijden Johan Cruijff en Vlogger Peter van Drunen op zoek naar de liefde

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.

Deze week stonden we stil bij de nasleep van de gebeurtenissen in België. Nadat dinsdag spontaan het beursplein volgeschreven is met krijt, staat ook hier in Rotterdam, voor de Centrale Bibliotheek, een grote krijttekening.

Sparta bestaat binnenkort 128 jaar. En om dat te vieren wordt er een maquette van het kasteel geplaatst in Miniworld. Na De Kuip is het het tweede voetbalstadion dat in Miniworld wordt geplaatst.

De Rotterdamse wateren liggen vol met fietsen. Een doorn in het oog voor de vaart, maar zeer verontreinigde Rotterdamse wateren is een gevolg. Erik van Loon adopteerde het idee van ‘fietsvisser’ van Sebastian Zonneveld.

Johan Cruijff is op Donderdagmiddag in zijn woonplaats Barcelona overleden. Heel Nederland reageert geschokt op het overlijden van het sporticoon. In het centrum van Rotterdam leggen we de eerste reactie van Rotterdammers vast.

Een verloren liefde, een ego dat in de weg zit en een kinderwens. OPEN vlogger Peter van Drunen is op zoek naar de liefde en die zoektocht gaat niet altijd over rozen.