Deze week in 010NU: Laatste expo op terrein AZC Beverwaard, Op plantenjacht in Rotterdam-West en aanschuiftafels in Hillesluis.

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad, 010nu was erbij. Bekijk de verhalen nu terug.
010nu – Laatste expo kunstenaar Martijn op terrein AZC Beverwaard
Martijn Koolstra is een kunstenaar die in zijn atelier woont op een locatie vlak aan het terrein van het AZC Beverwaard dat in 2016 gebouwd gaat worden. Hij heeft nu zijn laatste expo: ‘terrein’. Hij weet nog niet precies hoe lang hij nog mag blijven in deze anti-kraak woning, maar dat hij weg moet is zeker. De expo gaat over hoe je om gaat met publieke ruimte en hij heeft een aantal artiesten gevraagd om muurschilderingen te maken.

010nu – Op plantenjacht in Rotterdam-West
De Rotterdamse Florawerkgroep is een groep vrijwilligers met een passie voor planten. Zij organiseren de eindejaarsplantenjacht. Wat dat is: in een uur tijd zo veel mogelijk soorten planten spotten. En dat in de maand december.

010nu – Rotterdammers komen bij elkaar bij aanschuiftafels Hillesluis

In het gebied Feijenoord worden ‘aanschuiftafels’ georganiseerd, waar wekelijks in de avonden in verschillende buurten in Feijenoord, zoals Afrikaanderbuurt, Bloemhof en Hillesluis voornamelijk ouderen samen eten.