Deze week in 010nu: moslims vieren offerfeest, surfen in Hoek van Holland, Chinezen vieren het Maanfeest en de Open Vraag over orgaandonatie

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.
Moslims over de hele wereld vierden deze week het Offerfeest. Het eten van vlees is een belangrijk onderdeel van dit feest. In de Islamitische slagerij Islam Centrum in de wijk Charlois was het ontzettend druk.

Uit liefde voor surfen besloot de familie hoek een surfschool te starten op Hoek van Holland. Een familiebedrijf waarin vader Perry, dochter Kiki maar ook moeder en huisvriend Menno hun steentje bijdragen. In de winter wonen ze op hawaï en in de zomer komen ze terug naar Rotterdam om surfles te geven.

Deze week is het wetsvoorstel omtrent orgaandonatie van D66-kamerlid Pia Dijkstra door de Tweede Kamer aangenomen. Voor de OPEN VRAAG ging onze verslaggever Sherina de straat op en peilde in Delfshaven de meningen.Op donderdag 15 september was het Chinese Maanfeest. Het traditionele oogstfeest werd toen gevierd. En dat gaat uiteraard gepaard met eten. VEEL eten. Space 010, vlak bij de Kruiskade, is een plek die de Chinese cultuur promoot en pakt het Maanfeest aan om groots te openen.