Deze week in 010nu: Museum Rotterdam geopend, Zelfverdediging in de Afrikaanderwijk, Vernieuwd skatepark Westblaak, Een busje vol met bloemen

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.

Na 3 jaar van omzwervingen op verschillende locaties is Museum Rotterdam eindelijk open. Tijdens het openingsweekend werden ruim 12.000 bezoekers ondergedompeld in oude en nieuwe verhalen van Rotterdammers.

Hoewel je de wijk allang geen ghetto meer kan noemen, is de Afrikaanderwijk nog steeds wel een van de hardste buurten van Rotterdam. Dat viel wijkagent Jan Pots ook op. Daarom is hij gestart met het geven van gratis lessen om jonge buurtbewoners te leren hoe zij letterlijk en figuurlijk sterk in hun schoenen kunnen staan.

Het skatepark op de Westblaak is dit jaar compleet vernieuwd. Hoewel de officiële opening nog plaats moet vinden, weten de die-hard skaters het park wel al weer te vinden. De Rotterdamse skate-community bruist!

Een vers bosje bloemen in je woonkamer fleurt de dag flink op. Al is het natuurlijk een gedoe om telkens naar de bloemenwinkel te gaan. Bloem-lovers Kim en Monique vonden dat ouderwets en rijden nu met een oude SRV-wagen vol bloemen door de wijk heen.