Deze week in 010nu: rocken in een boerderij, Rotterdam ongezondste stad, wk-voetbal en meer…

De Rotterdamse gitarist Jan Dumée die speelde met de bekende progrockband Focus, was met een compleet andere formatie te zien tijdens het rock and roll festival in Overschie. Ze mochten spelen op een bijzondere locatie: de woonkamer van een boerderij. Drie dagen lang werd er in de wijk flink gerockt.

Groningen is de gezondste stad van Nederland, en Rotterdam? Onze stad staat op de laatste plaats, nummer twintig. En dat is niet voor het eerst. Wat vinden de Rotterdammers hiervan?

Het WK in Qatar wordt door voetbalfans anders beleefd dan andere WK’s. Vanwege de schrijnende arbeidsomstandigheden waarbij arbeidsmigranten om het leven kwamen tijdens de bouw van de stadions. En deels vanwege de hitte, waardoor het WK nu in de winter is, en niet in de zomer. Toch kijken Rotterdammers met Marokkaanse roots vandaag in Coolhaven, de eerste wedstrijd van Marokko samen.

De Zakkenvullers begonnen vijf jaar geleden met het opruimen van afval in en rondom de singel in Bloemhof. Inmiddels hebben de Bloemhoffers al bijna 400 zakken gevuld. Ruim 80 kilo van dat afval is gebruikt om een kunstwerk te maken dat op vrijdag 18 november is onthuld. Een haaienvin, die te zien is wanneer je Bloemhof binnenkomt. Daarnaast kregen de Zakkenvullers ook een certificaat van Echt Rotterdams Erfgoed uitgereikt.